Start

Back


Nedkrafsat


© 2022, Anders S Svensson
anders@andersssvensson.se


Ett gartyg
              anländer


 ETT FARTYG ANLÄNDER

  Kortnovellsamling©  Anders S Svensson
Innehåll


Ett fartyg anländer - se nedan

Kirurgen

Hos Abraham

Professorn

Världens djupaste hål

Stråkkvartetten

Försäkringar mot oknytt, spöken, demoner, poltergeistar, jävulen, satanister, okända energier, och annat skrömt och övernaturliga väsen. Garanterat.

En riktig tavla

Mördarens lön

Staden från ovan

Fram och tillbaka – i rum – i tid
Ett fartyg anländer


M/S Ariadne hade varit på väg i två dygn. Det tog det med båt över havet för att komma till landet där staden låg där händelserna som de här skrönorna handlar om inträffade. Två dagar och två nätter. Men de flesta flög. Då tog det mindre än fyra timmar. Men många föredrog båtresan. Det var som en kryssning. Skeppet hade sköna hytter. Några sviter, en stor, redarsviten kallad. Det fanns hytter med utsikt och det fanns små hytter utan utsikt. Som vanligt. Allt uppdelat för dem som kunde betala och för dem som inte kunde lägga upp en liten förmögenhet för resan. Det var dyrt att ta båten. Flyget var billigare. Men som sagt, en båtresa var det ju. Rederiet hade ordnat en del aktiviteter för passagerarna att fördriva tiden med. Man kunde spela shuffleboard. Man kunde ta en simtur i bassängen, inte en så stor kanske, men en bassäng. Man kunde spela på det lilla kasinot, kortspel som poker, black jack och baccarat eller tärningsspel som crap, eller helt enkelt spela bort pengar på spelautomater, eller satsa på rouletten. Och man kunde ju bara sitta och njuta på däck om det var varmt och soligt. Baren var öppen hela dagen och hela kvällen för de som törstade. Det ingick förstås måltider, morgonbuffé, lunch, middag och nattmacka. Och däremellan snacks, kaffe och godis. Allt i överflöd, som det brukade vara på kryssningar.

Fartyget hade ungefär 1 000 passagerare. Det var inte större, men mysigare kanske. Nu stävade M/S Ariadne in i hamnen för att lägga till vid kaj 21, som den brukade. Passagerarna hade avätit frukostbuffén, den överdådiga. Nu höll de flesta på att packa sina tillhörigheter inför ankomsten till staden. Kaptenen annonserade i högtalaren att fartyget skulle anlända om en halvtimme till staden. Och att vädret var vackert och varmt, 25 grader och att fartyget skulle komma in till kaj 21.

Passagerarna var förväntansfulla inför ankomsten och lite spända inför passkontrollen och tullen. Sakta gled fartyget in mot kajen med hjälp av två av hamnens bogserbåtar.

Så var man framme.A Svensson